h

Wat kun je doen tegen laagvliegroutes Lelystad?

29 oktober 2017

Wat kun je doen tegen laagvliegroutes Lelystad?

Foto: SP

Met enkele SP-afdelingen hebben we overlegd over wat we kunnen doen. We staan niet alleen. Astrid Vollebregt (Statenfractie SP) is erg actief en weet veel over de gevolgen van de laagvliegroutes.

We willen in ieder geval bereiken dat de MER procedure (de milieu effect rapportage) wordt overgedaan. Die is namelijk op basis van verkeerde gegevens uitgevoerd. Ook een juridische procedure is mogelijk. Red de Veluwe zet de mogelijkheden op een rijtje:

  • Urgent, vóór 2 november: stuur een reactie naar de staatssecretaris. Het ministerie vraagt om betere ideeën voor de lage vliegroutes boven Nederland. Via de site reddeveluwe.nl kun je reageren. Een standaardtekst en uitleg vind je op reddeveluwe.nl. Doen! Kost maar een paar minuten.
  • Teken de petitie: https://petities.nl/petitions/red-de-veluwe-aanvliegroute-naar- lelystad-kan-hoger-moet-hoger?locale=nl 
  • Doneer  voor juridische procedures: De actiegroep Red de Veluwe is samen met Hoogoverijssel gestart met de voorbereidingen voor een gang naar de rechter.
  • De actiegroep Red de Veluwe is samen met Hoogoverijssel gestart met de voorbereidingen voor een gang naar de rechter. Doel is de laagvliegroutes onmogelijk te maken. Dat kost geld. 
  • Word mede-eiser: Niemand wil wonen onder een snelweg van Boeings. Dat betekent dat de waarde van je huis wel eens in waarde kan zakken. En dat de toeristen wegblijven. Mocht het er van komen, dan gaan we naar de rechter.
  • Laat kamerleden je mening horen. Ben je lid van een politieke partij? Stuur een e-mail naar het bestuur. Via je politieke partij kun je de Kamerleden laten weten dat de mensen op de Veluwe een stem hebben. 
  • Verdiep je verder.De vrijwilligers van de actiegroep hoogoverijssel.nl hebben een uitgebreide website met veel eigen onderzoeken en informatie. 
  • Verspreid informatie. Heb je Facebook, Twitter, e-mail, instagram, snapchat? Laat anderen weten dat ze zich moeten verdiepen in de vliegroutes en wat dat voor hen betekent. Laat ze ook iets doen!

Reactie toevoegen

U bent hier