h

Nieuws van de afdeling

8 mei 2019

AVOND OVER WOEDE, HOOP EN DE EU IN EDE

Op uitnodiging van de SP-afdeling Ede zullen Erik Wesselius en Geert Ritsema op dinsdag 14 mei Ede aandoen in het kader van de SP-tour door het land. Tijdens de openbare avond spreken zij over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 Sp-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei. Erik Wesselius woont in Bennekom en is mede-oprichter van het gerenommeerde "Corporate Europe Observatory" (CEO) in Brussel. Dit is een organisatie die het Europese bedrijfsleven in de gaten houdt. Erik heeft o.a. een boeiend verhaal over de lobbyistenpraktijk in het EU-machtscentrum Brussel. Geert Ritsema staat derde op de kandidatenlijst van de SP voor de Europese verkiezingen. Hij was eerder wethouder in Arnhem en campagneleider bij Milieudefensie en Greenpeace. Hij zegt over de verkiezingen: "De EU is ontspoord. Multinationals worden in de watten gelegd en werknemers tegen elkaar opgezet. De Europese elite wil zich bemoeien met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons werk. Dat maakt veel mensen terecht woedend. Daar willen wij wat aan doen. Wij kiezen namelijk voor een radicaal andere koers. Daarover praat ik dinsdag 14 mei graag met zoveel mogelijk mensen in Ede".

Lees verder
8 maart 2019

Stem 20 maart

SP, JOUW STEM VOOR GELDERLAND!

Op 20 maart is het aan jou om je stem te laten horen. Een stem op de SP is een stem voor een sociaal alternatief. Wij kiezen niet voor de grote bedrijven of de mensen die al meer dan genoeg geld hebben. Wij kiezen voor investeren in buslijnen, bibliotheken en betaalbare woningen.

Lees verder
10 januari 2019

Debat avond Lelystad Airport

Foto: Dennis Kuiters / Hoog over Ede

16 januari 2019 Interactieve debatavond laagvliegroutes

Locatie: Cultura, Molenstraat 45, Ede. Aanvang 19.30 uur
Laagvliegroutes hangen ons boven het hoofd!

Lelystad Airport dreigt  open te gaan vóórdat het luchtruim is heringedeeld. Dit betekent:

Lees verder
25 februari 2018

SP in actie tegen vliegveld Lelystad

Foto: SP

Geen uitstel maar afstel!

Lees verder
15 februari 2018

SP lanceert plan voor vrij reizen met het OV buiten de spits

De Gelderse SP heeft woensdag 7 februari in Nijmegen een plan gelanceerd om vrij reizen met het openbaar vervoer in Gelderland mogelijk te maken voor iedereen. De SP stelt voor om bussen en regionale treinen buiten de spits gratis te maken voor reizigers. Hiermee wil de SP een impuls geven aan het ov gebruik en de bereikbaarheid van Gelderland.

Lees verder
2 december 2017

Wat gaat er mis rondom vliegveld Lelystad?

Er gaat veel mis rondom de laagvliegroutes vanaf vliegveld Lelystad. De overlast wordt structureel onderschat. Daar gaan we in Ede veel last van krijgen. Er is een duidelijke video van RTVOost.

Lees verder

Pagina's

Nieuws per jaar

U bent hier