h

AVOND OVER WOEDE, HOOP EN DE EU IN EDE

8 mei 2019

AVOND OVER WOEDE, HOOP EN DE EU IN EDE

Op uitnodiging van de SP-afdeling Ede zullen Erik Wesselius en Geert Ritsema op dinsdag 14 mei Ede aandoen in het kader van de SP-tour door het land. Tijdens de openbare avond spreken zij over woede en hoop in de samenleving en de komende verkiezingen. De avond maakt onderdeel uit van 50 Sp-avonden door het hele land in aanloop naar de EU-verkiezingen op 23 mei. Erik Wesselius woont in Bennekom en is mede-oprichter van het gerenommeerde "Corporate Europe Observatory" (CEO) in Brussel. Dit is een organisatie die het Europese bedrijfsleven in de gaten houdt. Erik heeft o.a. een boeiend verhaal over de lobbyistenpraktijk in het EU-machtscentrum Brussel. Geert Ritsema staat derde op de kandidatenlijst van de SP voor de Europese verkiezingen. Hij was eerder wethouder in Arnhem en campagneleider bij Milieudefensie en Greenpeace. Hij zegt over de verkiezingen: "De EU is ontspoord. Multinationals worden in de watten gelegd en werknemers tegen elkaar opgezet. De Europese elite wil zich bemoeien met onze pensioenen, ons openbaar vervoer en ons werk. Dat maakt veel mensen terecht woedend. Daar willen wij wat aan doen. Wij kiezen namelijk voor een radicaal andere koers. Daarover praat ik dinsdag 14 mei graag met zoveel mogelijk mensen in Ede".

DE AVOND WORDT GEHOUDEN IN "ONS HUIS" IN EDE (BIJ DE TABORKERK, PRINSESSENLAAN 8). DE ZAAL IS VANAF 19.30 OPEN. OM 20.00 START HET PROGRAMMA. TOEGANG IS GRATIS. IEDEREEN IS WELKOM.

Foto: SP

Geert Ritsema

Foto: SP

Erik Wesselius

Reactie toevoegen

U bent hier