h

Onderzoek naar de thuiszorg

21 september 2015

Onderzoek naar de thuiszorg

Onderzoek naar de veranderingen in de thuiszorg.

Afgelopen maanden heeft de SP in Ede een onderzoek uitgevoerd naar de veranderingen in de thuiszorg. Dit onderzoek bestaat uit een enquête en een onderzoek uitgevoerd door het CHE in opdracht van de SP Ede.

De onderliggende rapporten zijn samen met de conclusies en aanbevelingen op woensdag 23 september aangeboden aan wethouder Gerrie Ligtelijn in het bijzijn van EDE FM en EDE TV

De uitkomst van het onderzoek geeft geen al te vrolijk beeld. Het lijkt erop dat bezuinigen belangrijker is dan echt maatwerk. Veel mensen worden in hun hulp gekort, zonder behoorlijke argumentatie. In haar antwoord bevestigde de wethouder dat verbetering mogelijk was. Ze vond onze conclusies te somber. De wethouder wist nog niet of ze in zou gaan op de uitnodiging van SP wethouder Jan Burger uit Wijk bij Duurstede. SP Ede is van mening dat Ede veel kan leren van zo'n werkbezoek. In Wijk bij Duurstede wordt de basiszorg in stand gehouden en worden duurdere vormen van zorg kritisch bekeken.

Lees de rapporten en conclusies voor een compleet beeld.

Reactie toevoegen

U bent hier